Hokejisti Slovana odštartovali trip s prehrou

18.01.2013 Celý región

Chanty-Mansijsk 18. januára (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava odštartovali trojzápasový trip po klziskách súperov v KHL piatkovou prehrou 1:3 na ľade Jugry Chanty-Mansijsk.

"Belasí", ktorí nastúpili na zápas bez zraneného Jána Lipianskeho, prehrávali od 8. minúty po góle Antona Krysanova. O vyrovnanie sa postaral v 35. minúte Milan Kytnár, no do kabín išli s tesným náskokom domáci, keď v závere druhej tretiny skóroval Igor Skorochodov. Hosťom sa už v tretej tretine vyrovnať nepodarilo, výhru domácich spečatil gólom do prázdnej bránky Krysanov.

Zverenci trénera Rostislava Čadu sa najbližšie predstavia v nedeľu o 11.00 SEČ v Omsku, v utorok o 14.00 ich potom čaká súboj v kazašskej Astane.

Na začiatku opatrný hokej

Úvodné minúty duelu priniesli opatrný hokej, v ktorom ani jeden z tímov nechcel podstúpiť riziko a otvoriť obranu. Po týchto oťukávačkách prišiel v 3. minúte faul Sersena, domáci síce presilovku nevyužili, ale dostali sa v nej do tempa a v ďalších minútach prebrali taktovku hry. Svoju snahu pretavili v 8. minúte vo vedúci gól, keď Mojžíš doprial priveľa voľného priestoru Krysanovovi a ten bekhendovou strelou prekonal Janusa. Až tento moment prebral slovanistov a začali sa častejšie hrnúť do útoku. V 11. minúte Birjukov vyrazil Kukumbergov pokus, následne sa podarilo belasým zavrieť súpera, no brankár Jugry si držal čisté konto.

Janusovi nevyšla rozohrávka

V 15. minúte nevyšla Janusovi rozohrávka, keď puk z jeho hokejky skončil na súperovej čepeli, no Sitnikov netrafil. Po faule Švarného domáci hráči roztočili presilovkový kolotoč a Janus mal čo robiť, aby opäť neinkasoval. Pri drzom natlačení Krysanova mal aj kusisko šťastia, keď puk poskakoval v bránkovisku. V závere prvého dejstva mal veľkú šancu Peter Ölvecký, ktorý sa rútil osamotený na Birjukova, ten ale jeho pokus zneškodnil.

Druhá dvadsaťminútovka sa začala systematickým tlakom domáceho tímu. Belasí v týchto momentoch mohli ruky-nohy bozkávať Janusovi, že neprehrávali o dva góly. Gólman Slovana vyrážačkou zlikvidoval strelu švihom od Sitnikova, neujal sa ani pokus Bočarova, ďalšie nebezpečenstvo zahatal Švarný, ktorý sa vrhol do súperovej delovky. Až v 27. minúte sa hostia dostali k útočnej akcii, odrazený puk sa dostal ku obrancovi Sigaletovi, ktorý príklepom minul Birjukovovu bránku.

Len sľubná príležitosť Bližňáka

Domáci kontrovali šancou Magogina, ktorý sa z čista-jasna objavil pred Janusom a trafil brankárov výstroj. Na opačnej strane sa ocitol v sľubnej príležitosti Bližňák, jeho strele z ľavého kruhu vystavil stopku Birjukovov semafor. Slovanisti sa dočkali až v 35. minúte, keď Kukumberg vyhral buly, Kytnár si spracoval puk a umiestnenou strelou k vzdialenejšej žrdi vyrovnal. Následne si hostia prvýkrát zahrali presilovku a Bartovič strelou spomedzi kruhov prevetral lapačku ruského brankára. Trinásť sekúnd pred koncom tretiny si však obrana Slovana nedala pozor na Skorochodova, ktorý zostal sám pred Janusom a z dorážky vrátil svojmu tímu vedenie.

V tretej časti sa Čadova družina snažila usadiť v útočnom pásme, obrana Jugry však pracovala bezchybne. V 49. minúte zostal po strele Sitnikova z otočky úplne voľný Magogin, Janus sa stihol premiestniť a zamedzil puku v ceste do bránky. Následne sa predral do útoku Kukumberg, uvoľnil sa a poslal krásnu prihrávku pred bránku, kde ale Kytnár v dorážke neuspel. V 56. minúte sa Kukumberg zamotal vo vlastných kľučkách a Birjukova v dobrej šanci neprekonal. V závere tréner Čada stiahol Janusa z bránky, no vyrovnať sa mu už nepodarilo. Naopak, 20 sekúnd pred koncom stanovil konečný výsledok stretnutia gólom do prázdnej bránky Krysanov.

Výsledok
Jugra Chanty-Mansijsk - Slovan Bratislava 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Góly: 8. Krysanov (Glazačev, Trončinský), 40. Skorochodov (Krysanov, Safronov), 60. Krysanov (Glazačev) - 35. Kytnár (Kukumberg)
Rozhodcovia: Gofman (Rus.), Rönn (Fín.) - Misjur, Raming (obaja Rus.)
vylúčení: 1:4 na 2 min
presilovky a oslabenia: 0:0
2750 divákov

Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov - Grebeškov, Pepeľajev, Trončinský, Starosta, Safronov, Ibragimov - Sitnikov, Magogin, Skorochodov - Krysanov, Glazačev, Demagin - Beľajev, Bočarov, Jacenko - Buľanskij, Rybakov, Chlyncev
Slovan Bratislava: Janus – Sigalet, Sersen, Ďatelinka, Švarný, Tabaček, Mojžíš - Bakoš, Bližňák, Miklík – Hudáček, Ölvecký, Bartovič – Kudrna, Kytnár, Kukumberg – Mikúš, Preisinger, Daňo

Hlasy po zápase:
Rostislav Čada, tréner Slovana (zdroj: hcslovan.sk): "Myslím si, že sme videli vyrovnaný zápas, o čom svedčí aj počet striel. Domáce mužstvo bolo lepšie v prvej polovici zápasu, my naopak v tej druhej. Rozhodol druhý gól súpera trinásť sekúnd pred koncom druhej tretiny. Na tom, že padlo málo gólov, majú zásluhu obaja brankári."
 

Vyberte región